Hitsaustöissä saa ajatella päällä ja tehdä käsillä

Tähtipisteen Ville Hasusella ja Jani Kettulalla on pitkä kokemus hitsaustöistä. Hasunen on tehnyt hitsaustöitä 9 vuotta ja Kettula 17 vuotta. Uravalinta oli molemmille alusta asti selvä.

– Haluan tehdä työtä, jossa saa ajatella päällä ja tehdä käsillä, Hasunen kertoo.

Kettula kertoo päätyneensä alalle auto- ja moottoripyöräharrastusten kautta. Ennen Tähtipistettä Kettula on työskennellyt muun muassa Kemiralla ja Vaskiluodon Voimalla. Kettula pitää Tähtipisteellä erityisesti työn vaihtelevuudesta.

– Asiakastyöt ovat kiinnostavia, sillä ne ovat aina erilaisia. Osaamme toimia mm. ahtaissa tiloissa, korkealla, likaisissa ja puhtaissa paikoissa. Asiakkaiden toimitiloissa on myös erilaisia riskejä, jotka käydään läpi ennen kuin aloitamme työt. Näin varmistamme työturvallisuuden, Kettula kertoo.

Tähtipiste tekee huolto-, kunnossapito ja asennustöitä teollisuusasiakkaille Pohjanmaalla. Asiakkaille on tehty muun muassa voiteluputkistoja, jäähdytysputkistoja, paineilmaputkistoja, elintarvikeputkistoja, generaattorin jäähdytysputkistoja, sairaalan puhdasvesiputkistoja ja muita tehtaan putkistomuutoksia. Tähtipiste tähtää pitkiin asiakassuhteisiin.

– Kun tunnemme asiakkaan ja asiakkaat tuntevat meidät, toimintatapoja ei tarvitse käydä läpi alusta asti. Se säästää asiakkaan aikaa ja helpottaa työtämme, Kettula ja Hasunen kertovat.

Hasusen hitsauspätevyys on SFS-EN ISO 9606-1 111 T BW FM1 B s5 D 114,3 PH ss nb ja hän on erikoistunut saumattomien kattilaputkien hitsaukseen. Kettulan hitsauspätevyys on SFS-EN ISO 9606-1 141 T BW FM5 S a2 D48.3 H-LO45 ss gb ja hän on erikoistunut ruostumattomaan ja haponkestävään teräkseen. Molemmat osaavat hitsata terästä, valurautaa, alumiinia ja rosteria.

Hasusen ja Kettulan tärkein periaate on työn tekeminen kunnolla alusta loppuun sekä omien jälkien siivoaminen.

– Hommat on parasta tehdä yhden pysähdyksen taktiikalla eli tehdä kerralla kunnolla loppuun asti, miehet summaavat.

           

Ville Hasunen                                      Jani Kettula